ΑΘΗΝΑ
11:18
|
30.04.2024
Η Λέγκα του Σαλβίνι κατέθεσε ήδη νομοσχέδιο ζητώντας έκπτωση γάμου για νεαρά ζευγάρια έως 35 ετών με συνολικό εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο νόμου κατέθεσε στην ιταλική βουλή η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι προκειμένου να εκπίπτει το 20% του συνολικού κόστους κάθε γάμου που τελείται στην Ιταλία.

Αρχικά το σχέδιο νόμου αφορούσε μόνον τους θρησκευτικούς γάμους αλλά οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε ανάγκασαν τους βουλευτές του κόμματος να αλλάξουν τη διατύπωση προκειμένου το μέτρο να ισχύει «για όλους τους γάμους, τόσο εκείνους που τελούνται στην εκκλησία, όσο και τους πολιτικούς».

Ειδικότερα, προτείνεται η έκπτωση γάμου να έχει ως αποδέκτες νεαρά ζευγάρια έως 35 ετών με συνολικό, ετήσιο εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ.

Το ανώτατο ποσό των 20.000 θα μπορεί να φοροεκπίπτει με την κατάθεση πέντε φορολογικών δηλώσεων και προτείνεται να αφορά μόνον ζευγάρια που έχουν την ιταλική υπηκοότητα τουλάχιστον μία δεκαετία.

Το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία αναφορά σε σύμφωνα συμβίωσης ή στα ομόφυλα ζευγάρια.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους εκτίμησαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο πιθανώς να μην περιέχεται στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό επειδή δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης Μελόνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα