ΑΘΗΝΑ
10:47
|
10.05.2024
Ο σχολιασμός εκ μέρους του Κουβέιτ έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης διέψευσαν το δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ διέψευσε σήμερα πληροφορίες πως έχουν γίνει συζητήσεις για να αποφασιστεί αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+.

Το πρακτορείο ειδήσεων KUNA μετέδωσε ότι, σύμφωνα με τον Μπαντέρ Αλ Μουλά, το Κουβέιτ επιθυμεί να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ισορροπία στην αγορά πετρελαίου.

Ο σχολιασμός εκ μέρους του Κουβέιτ έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης διέψευσαν το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα έχει τεθεί υπό συζήτηση για την επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει μια μέρα πριν να τεθεί σε ισχύ εμπάργκο της Ε.Ε. στο ρωσικό πετρέλαιο και πλαφόν των χωρών της G7 στην τιμή πώλησης ρωσικού αργού.

«Είναι γνωστό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνάντηση», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το Ριάντ επιβεβαίωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ εμμένει στις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου και θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή.

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να μειώσει τους στόχους παραγωγής κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε κατά 5% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal και ανέβηκε ξανά μετά την απάντηση της Σαουδικής Αραβίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα