ΑΘΗΝΑ
05:25
|
23.09.2024
Ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου δήλωσε ότι η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου να κηρύξει τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας είναι νομικά εσφαλμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Κονσταντίν Κοσάτσεφ δήλωσε ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χορηγία της τρομοκρατίας, επομένως η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου να κηρύξει τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας είναι νομικά εσφαλμένη, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Μετά από ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ολλανδική Βουλή των Αντιπροσώπων κήρυξε τη Ρωσία «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας». Είναι απολύτως προφανές ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χορηγία της τρομοκρατίας»», έγραψε στο Telegram.

Είπε ότι οι εχθροπραξίες δεν είναι έγκλημα τρομοκρατίας, καθώς διεξάγονται και χαρακτηρίζονται βάσει των ισχυόντων κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ένα κράτος ως τέτοιο δεν μπορεί να είναι δράστης αυτού του εγκλήματος.

«Από αυτή την προοπτική, τα αντιρωσικά ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τους ευρωπαίους νομοθέτες είναι νομικά λανθασμένα», είπε ο Κοσάτσεφ.

Χαρακτήρισε την απόφαση της Κάτω Βουλής του ολλανδικού κοινοβουλίου ως ψεύτικη νομική έννοια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η συλλογική Δύση αντικαθιστά ξανά έννοιες.

«Γιατί δεν εγείρουν το ερώτημα ποιές αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες χρησιμοποιούνται για να διαχειρίζονται κανάλια χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ποιες διεθνικές εταιρείες χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απαγορεύονται από τον ΟΗΕ, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές; Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στη διεθνή αντιτρομοκρατική συνεργασία, στην αναζήτηση των πραγματικών δικαιούχων και χορηγών της διεθνούς τρομοκρατίας», είπε ο Κοσάτσεφ.

Η Κάτω Βουλή του ολλανδικού κοινοβουλίου στις 25 Νοεμβρίου ψήφισε υπέρ της κήρυξης της Ρωσίας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 23 Νοεμβρίου ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς το «συμφέρον» του Ισραήλ

Η Κένυα θα στείλει 600 ακόμη αστυνομικούς στην Αϊτή

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα