ΑΘΗΝΑ
18:10
|
27.04.2024
«Η Κίνα ευνοεί την κινεζική παραγωγή, η Αμερική ευνοεί την αμερικανική παραγωγή, είναι καιρός η Ευρώπη να ευνοήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία μπορεί να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί ορισμένες εξαιρέσεις από τους δασμούς και τα όρια που επιβάλλονται από τον Νόμο κατά του Πληθωρισμού των ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει για να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα του μπλοκ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μαιρ.

Ο Λε Μαιρ θα συνοδεύσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι το τεράστιο πακέτο επιδοτήσεων για την προστασία των Αμερικανών κατασκευαστών που προβλέπει ο Νόμος κατά του Πληθωρισμού θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στις βιομηχανίες τους, οι οποίες ήδη κλονίζονται από τις υψηλές τιμές ενέργειας.

«Η Γαλλία μπορεί να ζητήσει εξαιρέσεις σε ορισμένους δασμούς και όρια που επιβάλλονται από την αμερικανική κυβέρνηση. Αλλά το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας είναι τι είδους παγκοσμιοποίηση έχουμε μπροστά μας;» δήλωσε ο Λε Μαιρ στη γαλλική τηλεόραση.

«Η Κίνα ευνοεί την κινεζική παραγωγή, η Αμερική ευνοεί την αμερικανική παραγωγή, είναι καιρός η Ευρώπη να ευνοήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή… Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα μπροστά σε αυτές τις αμερικανικές αποφάσεις, πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε καλύτερα τα οικονομικά μας συμφέροντα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα