ΑΘΗΝΑ
05:05
|
01.05.2024
Το νέο πακέτο θα παράσχει στήριξη στις προσπάθειες της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης της Υεμένης να σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αραβικό Νομισματικό Ταμείο υπέγραψε συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη στήριξη του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης της Υεμένης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Το νέο πακέτο από το ταμείο, που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι και περιλαμβάνει χώρες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, θα παράσχει στήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Υεμένης να σταθεροποιήσει την οικονομία από το 2022 έως το 2025.

Ο πόλεμος μεταξύ της ομάδας Χούθι που πρόσκειται στο Ιράν και ενός συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει γονατίσει την οικονομία της Υεμένης και έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις σε ξένο νόμισμα έχουν καταστήσει τα τρόφιμα, το νερό και τα καύσιμα απρόσιτα για πολλούς στην Υεμένη.

Αφότου οι Χούθι εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Σαναά το 2014 και ανέτρεψαν την κυβέρνηση, στέλνοντάς την στην εξορία, η κεντρική τράπεζα της Υεμένης χωρίστηκε σε δύο υποκαταστήματα, ένα στη Σαναά, υπό τον έλεγχο των Χούθι, και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο υποκατάστημα στο Άντεν, το οποίο έχει πρόσβαση σε εκτυπωτές χρημάτων. Το υποκατάστημα του Άντεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα διευθετήσει την υποστήριξη ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία της χώρας μετά τον σχηματισμό ενός νέου προεδρικού συμβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα