ΑΘΗΝΑ
00:13
|
28.04.2024
Κλειστή η Μεσογείων λόγω της διαμαρτυρίας. Στη Θεσσαλονίκη, ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η κάθοδος της Μεσογείων πλησίον της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Ρομά, που προέρχονται από κοντινό καταυλισμό. Οι συγκεντρωμένοι  διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται και στο ύψος του Νομισματοκοπείου, όπου έχει μπει φωτιά σε κάδους, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την οργή τους για τη δολοφονική επίθεση αστυνομικών κατά του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, ακολούθησαν μικρής έντασης επεισόδια με τους συγκεντρωμένους να ρίχνουν πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Ο 16χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα προκλήθηκαν επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που περνούσε τις πόρτες του μεγάρου ο 34χρονος αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ πετώντας ξύλινα δοκάρια και άλλα αντικείμενα, ενώ αναποδογύρισαν κάδο απορριμμάτων και τον πυρπόλησαν επί της οδού 26ης Οκτωβρίου η οποία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα της επίθεσης των αστυνομικών έξω από το δικαστήριο, έπεσε και ο πατέρας του 16χρονου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ενώ δικηγόροι που ήταν στο σημείο τους φώναζαν να σταματήσουν, οι άνδρες των ΜΑΤ ακινητοποίησαν και έσυραν τον πατέρα του 16χρονου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο.

«Τον γιο μου σκοτώσανε!», ακούγεται να φωνάζει στο βίντεο-ντοκουμέντο.

Λίγο αργότερα, οι ομάδες Ρομά επέστρεψαν στο αρχικό σημείο συγκέντρωσης, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα