ΑΘΗΝΑ
10:40
|
20.09.2024

Η διπρόσωπη πολιτική της κυβέρνησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την όξυνση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αύξηση της «θερμοκρασίας» […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διπρόσωπη πολιτική της κυβέρνησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την όξυνση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αύξηση της «θερμοκρασίας» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (όπως απέδειξε και η σημερινή δημοσίευση άρθρου του σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες) συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Πηγές στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριζαν πως απόψε στην έδρα του ΝΑΤΟ δεν είχαμε ελληνοτουρκικό διάλογο με «διαιτητή» το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αλλά «ανταλλαγή απόψεων»! Ανέφεραν μάλιστα πως ο  Έλληνας αξιωματικός που μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ το έκανε για να υποβάλει «σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό «σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων». Λες και οι τριβές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οφείλονται σε «άγνοια» ή «παρερμηνεία» θέσεων και χρειαζόταν διευκρίνιση και ανταλλαγή «απόψεων».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπό τον όρο τήρησης ανωνυμίας, κατηγόρησαν αυτούς που επικρίνουν τη στάση τής πως «παίζουν» το παιχνίδι της Άγκυρας, που προσπαθεί να παρουσιάσει «μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα