ΑΘΗΝΑ
06:06
|
28.04.2024
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν από τη Ρωσία αγαθά αξίας 332,1 εκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο και αγαθά αξίας 732 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία υπερδιπλασιάστηκαν τον Οκτώβριο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα παρά τις οικονομικές κυρώσεις της Ουάσιγκτον στη Μόσχα, ανέφερε το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Οι ΗΠΑ εισήγαγαν από τη Ρωσία αγαθά αξίας 332,1 εκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο και αγαθά αξίας 732 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι εισαγωγές στις ΗΠΑ από τη Ρωσία εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από ό,τι τον Οκτώβριο του 2021, όταν οι ΗΠΑ εισήγαγαν αγαθά αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία. Πέρυσι, οι ΗΠΑ ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας όσον αφορά τον συνολικό εμπορικό κύκλο εργασιών.

Μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στη Μόσχα, αποκλείοντας ορισμένα ρωσικά προϊόντα από τις ακτές των ΗΠΑ. Οι περιορισμοί στόχευαν σε μεγάλο βαθμό τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας, αλλά περιλάμβαναν επίσης αλκοόλ, προϊόντα θαλασσινών και μη βιομηχανικά διαμάντια.

Σύμφωνα με το Census Bureau, τα λιπάσματα ήταν οι μεγαλύτερες εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία τον Οκτώβριο, με τις εισαγωγές να ξεπερνούν ακόμη και αυτές πριν από την κρίση στην Ουκρανία. Άλλες σημαντικές ρωσικές αποστολές περιελάμβαναν σίδηρο, χάλυβα και μη σιδηρούχα μέταλλα.

Οι εξαγωγές των ΗΠΑ στη Ρωσία, εν τω μεταξύ, συρρικνώθηκαν στα 80,1 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο από 90,4 εκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα. Συγκριτικά, τον περασμένο Οκτώβριο, οι ΗΠΑ εξήγαγαν αγαθά αξίας 524 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα