ΑΘΗΝΑ
08:11
|
27.04.2024
Παραμένουν στα ανοικτά της Σικελίας περισσότεροι από 500 μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν από τα πλοία Geo Barents και Humanity1.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριάντα τρεις μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Louise Michel, αποβιβάσθηκαν στην Λαμπεντούζα με άδεια των ιταλικών αρχών.

Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στο νησί είχαν αναχωρήσει στις 6 Δεκεμβρίου από την Σαμπράτα της Λιβύης.

Παραμένουν στα ανοικτά της Σικελίας περισσότεροι από 500 μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν από τα πλοία Geo Barents και Humanity1, τα οποία ανήκουν επίσης σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Την Τετάρτη, ένα αγοράκι γεννήθηκε στο πλοίο διάσωσης μεταναστών Geo Barents στην κεντρική Μεσόγειο. Η μητέρα του μωρού διέφυγε από τη Λιβύη με τους άλλους τρεις γιους της. Μια δεύτερη γυναίκα στο πλοίο ήταν επίσης εννέα μηνών έγκυος.

Το νεογέννητο αγοράκι και η μητέρα του, αλλά και η έγκυος γυναίκα έχουν εκκενωθεί από το πλοίο.

Μετά τις εκκενώσεις, το Geo Barents έχει 249 άτομα. Το Louise Michel, ένα άλλο ιδιωτικό πλοίο διάσωσης που δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην κεντρική Μεσόγειο, δημοσίευσε μια ενημέρωση το βράδυ της Τετάρτης λέγοντας ότι είχε πραγματοποιήσει συνολικά πέντε διασώσεις σε δύο ημέρες μαζί με το συνάδελφο του πλοίου διάσωσης Humanity 1.

Το πλήρωμα του Louise Michel,το οποίο ελλιμενίστηκε χθες στη Λαμπεντούζα, επιβεβαίωσε ότι τώρα επέβαιναν 33 άτομα στο πλοίο και το Humanity 1 ότι μετέφερε 261 μετανάστες. Τα πληρώματα και των δύο πλοίων «περιμένουν ένα λιμάνι ασφαλείας».

Υπενθύμισαν στις αρμόδιες αρχές ότι «μια διάσωση ολοκληρώνεται μόνο όταν όλοι οι επιζώντες μπορέσουν να αφήσουν το πλοίο σε ασφαλές μέρος. Χρειαζόμαστε ένα λιμάνι ασφαλείας τώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα