ΑΘΗΝΑ
02:31
|
03.05.2024
Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Αναστέλλεται από Πρωτοχρονιά του 2023 το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επιστροφή στις δουλειές τους.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σε συνέντευξη του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανακοίνωσε την εξέλιξη τονίζοντας ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά, μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι «μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση» προσθέτοντας πως… «στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές».

Πρόσθεσε δε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί «αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα