ΑΘΗΝΑ
20:10
|
27.04.2024
Πενήντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε επαρχία του ανατολικού ΛΔ Κονγκό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πενήντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε επαρχία του ανατολικού ΛΔ Κονγκό, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Πέμπτη, κατηγορώντας διαβόητη ισλαμιστική πολιτοφυλακή που δραστηρειοποιείται στην περιοχή.

Μεγάλος αριθμός πληθυσμού έχει φύγει μετά τις επιθέσεις στο Ιρούμου, μια περιοχή στην επαρχία Ιτούρι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Αντζίγιο Γκίντι στο AFP.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε μια δασώδη περιοχή που ονομάζεται Τσάμπι, δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας ότι πολλοί φοβήθηκαν το ενδεχόμενο απαγωγής.

«Αυτή τη στιγμή, ο στρατός του Κονγκό, υποστηριζόμενος από ντόπιους, εξακολουθεί να αναζητά θύματα στο δάσος», δήλωσε.«Δεκαεπτά άτομα αναφέρονται ως εξαφανισμένα, αλλά σχεδόν σίγουρα έχουν απαχθεί.»

Ο υπουργός Γκίντι είπε ότι 23 άτομα σκοτώθηκαν την Τρίτη και άλλα 35 την Πέμπτη. Κατηγόρησε ως υπεύθυνους για την σφαγή τις Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), οι οποίες ξεκίνησαν τη δράση τους τη δεκαετία του 1990 ως εξτρεμιστική μουσουλμανική ομάδα ανταρτών της Ουγκάντα ​​και κατηγορείται ότι σκότωσε εκατοντάδες αμάχους από τότε που οι ένοπλες δυνάμεις της ΛΔ Κονγκό ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον τους τον περασμένο Νοέμβριο.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και του άλλου ανταρτικού στρατού της περιοχής, του Μετώπου Πατριωτικής Αντίστασης Ιτούρι (FRPI).

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα