ΑΘΗΝΑ
02:55
|
28.04.2024
Αιχμές για την αξιοπιστία της Ε.Ε. και από την ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ μετά το σκάνδαλο του Qatargate με την Εύα Καϊλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία για τις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο που πλήττει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει το σκάνδαλο για τις σχέσεις της Ε.Ε. με το Κατάρ, αλλά και σχετικά με τις συνέπειες, ο Ζοζέπ Μπορέλ αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι δεν είναι «δικαστής».

«Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισήμανε.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποια αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή τις αντιπροσωπείες.

«Γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες», υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακυβεύεται στην φερόμενη ως υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.
«Αυτό είναι ένα απίστευτο επεισόδιο που πρέπει να ξεκαθαριστεί εντελώς με την πλήρη ισχύ του νόμου», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Μπέρμποκ κατά την άφιξή της για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. 
«Αφορά την αξιοπιστία της Ευρώπης, ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξουν συνέπειες σε διάφορους τομείς», πρόσθεσε. 

Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τεσσάρων προσώπων ότι δέχθηκαν χρήματα και δώρα από κράτος του Κόλπου για να επηρεάσουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «είναι βλαπτική» για το θεσμό, δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι.
«Είναι βλαπτική. Πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως», δήλωσε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
«Είναι ένα σκάνδαλο σχετικά με το οποίο χρειάζεται να φέρουμε στο φως την αλήθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», πρόσθεσε. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα