ΑΘΗΝΑ
10:34
|
18.10.2024

Στα 287 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα 287 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: “Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Τουλάχιστον 2.340 (18.4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα”.

Στο μεταξύ 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι έντεκα (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μαγιορκίνης: Πολλαπλές συρροές κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο

“Τις τελευταίες τρεις ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού είναι πάνω από 200 σε καθημερινή βάση, σε πλήρη αντίθεση με την καθοδική τάση που παρατηρήθηκε από την περασμένη Παρασκευή έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου”, σχολίασε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Χαρακτήρισε επίσης “ανησυχητική” τη σταδιακή αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ.

Κατά την τακτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ο επίκουρος καθηγητής μίλησε για πολλαπλές συρροές κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, ενδεικτικές της υπερμετάδοσης του ιού, που μετατρέπει την εξέλιξη της πανδημίας “από τη μία στιγμή στην άλλη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα