ΑΘΗΝΑ
07:39
|
27.04.2024
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, με τον αρχηγό της πολωνικής αστυνομίας να παραμένει έκτοτε στο νοσοκομείο «για παρακολούθηση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη συγκλόνισε το αρχηγείο της αστυνομίας της Πολωνίας στη Βαρσοβία, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Η έκρηξη σημειώθηκε σε δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας, στρατηγού Γιάροσλαβ Ζίμτσικ, με τον αξιωματούχο να τραυματίζεται ελαφρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο αρχηγείο χθες, με τον διοικητή να παραμένει έκτοτε στο νοσοκομείο «για παρακολούθηση». Ένας υπάλληλος του αρχηγείου τραυματίστηκε επίσης ελαφρά από την έκρηξη, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Το υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι το αντικείμενο που εξερράγη ήταν ένα «δώρο», που είχε λάβει ο Ζίμτσικ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία.

«Το αντικείμενο ήταν δώρο από έναν από τους επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών», είπε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του «δώρου» ή να κατονομάσει τον Ουκρανό αξιωματούχο που το είχε δώσει στον Ζίμτσικ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη προκάλεσε επίσης μικρές ζημιές στο κτίριο, με την οροφή του πληγέντος δωματίου να δέχεται σκάγια. Ορισμένα μέσα υποστήριξαν ότι το ουκρανικό «δώρο» ήταν στην πραγματικότητα ένας «εκτοξευτής χειροβομβίδων» που πυροδοτήθηκε κατά λάθος μέσα στο Αρχηγείο.

Η Βαρσοβία έχει ήδη επικοινωνήσει με την ουκρανική πλευρά για την έκρηξη, απαιτώντας από αυτήν να παράσχει «σχετικές εξηγήσεις» για τη φύση του περιστατικού. Το γραφείο του εισαγγελέα έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για την έκρηξη, σημείωσε το υπουργείο. Μέχρι στιγμής, το Κίεβο δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση για την υπόθεση.

Η Πολωνία είναι μεταξύ των κορυφαίων υποστηρικτών της Ουκρανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Η Βαρσοβία προμήθευσε ενεργά το Κίεβο με διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων βαρέων τεθωρακισμένων, ενώ, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, Πολωνοί μισθοφόροι συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες. Πολλοί ανώτεροι Πολωνοί αξιωματούχοι έχουν ταξιδέψει επανειλημμένα στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα