ΑΘΗΝΑ
15:58
|
21.09.2024
Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε επταώροφο συγκρότημα κατοικιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά «ηλικίας 3 έως 15 ετών», έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε κτίριο κατοικιών στο Vaulx-en-Velin, κοντά στη γαλλική πόλη Λιόν.

Άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ άλλοι 10, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά στις 3.12 π.μ. τοπική ώρα και στις 3.25 π.μ. περίπου 170 πυροσβέστες και 65 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν στην επταώροφη πολυκατοικία στη συνοικία Μας ντι Τορό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο του συγκροτήματος κατοικιών και επεκτάθηκε απευθείας έως τον τρίτο όροφο, ενώ οι τοξικές αναθυμιάσεις εξαπλώθηκαν σε αρκετούς ορόφους προκαλώντας πανικό, με ενοίκους να πηδούν ακόμα και από τα παράθυρα για να γλιτώσουν.

Τα αίτια του δράματος είναι ακόμη άγνωστα: «Μετά τις επιχειρήσεις διάσωσης που μόλις τελείωσαν, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, εναπόκειται τώρα στην έρευνα να μιλήσει για τα αίτια της τραγωδίας» , δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Ο Γάλλος υπουργός στέγασης, Ολιβιέ Κλάιν, είπε ότι μίλησε με τη δήμαρχο του Vaulx-en-Velin, Ελέν Ζεφρουά και θα επισκεφθεί την πόλη. «Πηγαίνω εκεί σήμερα το πρωί για να είμαι δίπλα στους κατοίκους, τους τοπικούς αξιωματούχους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα