ΑΘΗΝΑ
17:30
|
01.10.2024
Αφαίρεση ζωής για ένα μπουκάλι αλκοόλ. Οι έφηβες συνελήφθησαν λίγο μετά την επίθεση στον 59χρονο. Αρκετά όπλα κατασχέθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ έφηβες κατηγορούνται για δολοφονία μετά τον θάνατο ενός 59χρονου άνδρα στο κέντρο του Τορόντο του ανατολικού Καναδά το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη. Ο άτυχος άνδρας ήταν άστεγος και διέμενε εδώ και λίγο καιρό σε κέντρο φιλοξενίας.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ο άνδρας δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα, ενώ διαπιστώθηκε ο θάνατός του σε νοσοκομείο τα ξημερώματα της Κυριακής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική υπηρεσία του Τορόντο.

Τρία 13χρονα κορίτσια, τρία 14χρονα και δύο 16χρονα κορίτσια κατηγορούνται για φόνο δευτέρου βαθμού, πρόσθεσε η αστυνομία. Η επίθεση ξεκίνησε όταν ένα από τα κορίτσια προσπάθησε να πάρει αλκοόλ από τον άνδρα, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο CTV News.

Για τις ύποπτες έχουν αποκαλυφθεί λίγες πληροφορίες πέραν του ότι πιστεύεται πως είχαν μιλήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έφηβες συνελήφθησαν λίγο μετά την επίθεση, κοντά στο σημείο στο οποίο διαπράχθηκε, και αρκετά όπλα κατασχέθηκαν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι κατηγορούμενες είχαν εμπλακεί και σε άλλο βίαιο διαπληκτισμό πριν από τον φόνο.

Ο άνδρας αυτός διέμενε εδώ και λίγο καιρό σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων του Τορόντο έπειτα από μια «δύσκολη» περίοδο, ενώ τον στήριζε η οικογένειά του, κατέληξε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το ποσοστό εγκληματικότητας του Καναδά είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά το ποσοστό της βίαιης εγκληματικότητας αυξήθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, μια τάση που παρατηρείται σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μα ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη Γαλλία;

Μειώνονται οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον Οκτώβριο

Κόντρες και εξηγήσεις για το εισιτήριο στη συναυλία για τα Τέμπη

Στάχτη πάνω από 50.000 στρέμματα γης στο Ξυλόκαστρο (UPD)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα