ΑΘΗΝΑ
12:48
|
28.04.2024
Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συζήτησαν «τις περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις και τις δυνατότητες διεύρυνσης σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Ηρακλή Γκαριμπασβίλι φιλοξενεί από το βράδυ της Τετάρτης στο Ριάντ ο Σαουδάραβας ομόλογός του και πρίγκηπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Η σαουδαραβική μοναρχία επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Γκαριμπασβίλι  κατά την άφιξή του στο παλάτι αλ Γιαμαμάχ.

Εικόνα

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συζήτησαν (σύμφωνα με ανάρτηση του Γκαριμπασβίλι στο Τουίτερ) «τις περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις και τις δυνατότητες διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Εικόνα

Ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης  Υδάτινων Πόρων αλλά και μεταξύ των επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας και των πρεσβευτών των δύο χωρών.

Εικόνα

Συμφωνία για επενδύσεις και Κοινό Επιχειρηματικό Συμβούλιο

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών επισημαίνεται μεταξύ άλλων η υποστήριξη της Γεωργίας στην υποψηφιότητα της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας,Ριάντ, προκειμένου να φιλοξενήσει το 2030 τη Διεθνή Εμπορική Έκθεση  World Expo 2030.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας τους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της προώθησης κοινών επενδύσεων  με προτεραιότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τη γεωργία, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, τις μεταφορές κ.α.

Συμφώνησαν τέλος να προχωρήσουν στη συγκρότηση «Κοινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Σαουδικής Αραβίας-Γεωργίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα