ΑΘΗΝΑ
14:21
|
14.06.2026
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις φυλών στο δυτικό Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις φυλών στο δυτικό Σουδάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το Σάββατο.

Η βία ξεκίνησε την Τετάρτη όταν βοσκοί επιτέθηκαν σε μια ομάδα αγροτών στο χωριό Αμούρι, ανατολικά του Νότιου Νταρφούρ, αφήνοντας ένα άτομο νεκρό και τραυματίζοντας άλλους δύο, ανέφερε σε δήλωση η Επιτροπή Ασφαλείας του Νοτίου Νταρφούρ.

Οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών την Παρασκευή, κατά τις οποίες πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, είπε η επιτροπή, προσθέτοντας ότι η βία εξαπλώθηκε σε κοντινά χωριά.

Δυνάμεις ασφαλείας απεστάλησαν στην περιοχή σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη βία, ανέφερε η επιτροπή ασφαλείας.

Αρκετές περιοχές στο Νταρφούρ γίνονται μάρτυρες σποραδικών θανατηφόρων συγκρούσεων μεταξύ αραβικών και αφρικανικών φυλών ως μέρος των συγκρούσεων για τη γη, τους πόρους και τα μονοπάτια για βοσκή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος Fidesz παρά την εκλογική ήττα

Η Ελβετία ψηφίζει σχέδιο για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια

Λουόμενος εντόπισε πυρομαχικό υλικό σε θαλάσσια περιοχή της Πιερίας

Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από 15 έως 18 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα