ΑΘΗΝΑ
19:21
|
20.09.2024
Ο Σαλέχ Ραφάτ της PLO κάλεσε την Κυριακή σε διεθνές μποϊκοτάζ της νέας ισραηλινής κυβέρνησης για να την αναγκάσει να αποδεχθεί τη διεθνή νομιμότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σαλέχ Ραφάτ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) κάλεσε την Κυριακή σε διεθνές μποϊκοτάζ της νέας ισραηλινής κυβέρνησης για να την αναγκάσει να αποδεχθεί τη διεθνή νομιμότητα, αναφέρει το Middle East Monitor.

Μιλώντας στο Palestine Voice, ο Σάλεχ είπε ότι οι συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ «βασίζονται στο απαρτχάιντ και τις διακρίσεις».

Και πρόσθεσε: «Η στρατηγική της νέας ισραηλινής κυβέρνησης βασίζεται σε περισσότερη καταστολή και τρομοκρατία κατά του παλαιστινιακού λαού», τονίζοντας «αυτό κάνει την εθνική ενότητα έκτακτη ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Ο Ραφάτ προειδοποίησε για το σχηματισμό μιας νέας υπουργικής επιτροπής που ειδικεύεται στην οικοδόμηση και επέκταση οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αξιωματούχος της PLO περιέγραψε την ισραηλινή κυβέρνηση ως την «κυβέρνηση των εποίκων», καθώς περιλαμβάνει υπουργούς που ζουν σε οικισμούς.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, της Φατάχ και της PLO, Μαχμούντ Αμπάς, είχε δηλώσει ότι το σύνθημα της νέας ισραηλινής κυβέρνησης είναι «απαρτχάιντ και φυλετικές διακρίσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα