ΑΘΗΝΑ
22:31
|
27.04.2024

Δέκα μαθητές έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον κοιτώνα σχολείου στην περιοχή Καγκέρα της βορειοδυτικής Τανζανίας. Επτά ακόμα μαθητές νοσηλεύονται με βαριά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δέκα μαθητές έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον κοιτώνα σχολείου στην περιοχή Καγκέρα της βορειοδυτικής Τανζανίας. Επτά ακόμα μαθητές νοσηλεύονται με βαριά τραύματα σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC.

Στον κοιτώνα που κάηκε ολοσχερώς φιλοξενούνταν παιδιά ηλικίας από έξι έως δέκα ετών.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο αγγλόφωνο δημοτικό σχολείο “Μπουαμούνγκου”.

Ο αντιπεριφερειάρχης της επαρχίας Κιερούα, Ρασίντ Μουαιμού, δήλωσε στο BBC ότι τα θύματα της φωτιάς απανθρακώθηκαν και ότι θα χρειαστεί η διενέργεια τεστ με γενετικό υλικό DNA για να ταυτοποιηθούν οι σοροί.  

Η εκδήλωση πυρκαγιών σε σχολεία είναι μια επαναλαμβανόμενη τραγωδία στην περιοχή και οι εκκλήσεις προς τις αρχές για ενίσχυση της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και υποδομών είναι συνεχείς.

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου στο Νταρ ες Σαλάμ, το κυριότερο λιμάνι της Τανζανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα