ΑΘΗΝΑ
15:44
|
21.09.2024
Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν ισχυρίστηκε ότι η διακοπή των σχέσεων με το Ραμπάτ ήταν η εναλλακτική λύση στον πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν ισχυρίστηκε ότι η διαμεσολάβηση μεταξύ της χώρας του και του Μαρόκου δεν ήταν δυνατή και ότι η διακοπή των σχέσεων με το Ραμπάτ ήταν η εναλλακτική λύση στον πόλεμο.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Τεμπούν πρόσθεσε ότι η διακοπή των σχέσεών της Αλγερίας με το Μαρόκο προήλθε από συσσωρεύσεις από το 1963.

Ο Αλγερινός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι από την ανεξαρτησία της Αλγερίας, τα σύνορα παρέμειναν κλειστά μεταξύ των δύο χωρών για περισσότερα από σαράντα χρόνια: «Ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες του γείτονα».

Ο Τεμπούν πρόσθεσε: «Είναι το μαροκινό καθεστώς που δημιουργεί προβλήματα και ο μαροκινός λαός δεν έχει καμία σχέση με αυτό», επιβεβαιώνοντας ότι 80.000 Μαροκινοί κατοικούν στην Αλγερία.

«Φυσικά… Χειροκρότησα την εθνική ομάδα του Μαρόκου που τίμησε το Μαγκρέμπ και το αραβικό ποδόσφαιρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή ο μαροκινός λαός μας χειροκρότησε επίσης για τη νίκη του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής», εξέφρασε ο Τεμπούν σχετικά με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα