ΑΘΗΝΑ
09:28
|
10.06.2026
Ο βουλγαρικός κρατικός προμηθευτής «Bulgargaz» αποκτά πρόσβαση σε τερματικούς σταθμούς LNG και στο δίκτυο φυσικού αερίου της τουρκικής εταιρίας «Botas».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία με την κρατική τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου «Botas» υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια εκπρόσωποι της κρατικής εταιρίας προμήθειας φυσικού αερίου Bulgargaz προκειμένου να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός της χώρας για τουλάχιστον μία 10ετία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο βουλγαρικός κρατικός προμηθευτής «Bulgargaz» αποκτά πρόσβαση σε τερματικούς σταθμούς LNG και στο δίκτυο φυσικού αερίου της τουρκικής εταιρίας «Botas».

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και του Βούλγαρου ομολόγου του, Ρόσεν Χριστόφ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις αμφοτέρων πλευρών, η συμφωνία που συνήψαν σήμερα οι δύο χώρες, θα έχει διάρκεια 13 χρόνια.

Εως και πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το Φλεβάρη του 2022 η Βουλγαρία είχε εξαρτήσει το 90% της ενεργειακής της επάρκειας από τη Ρωσία. Μετά τη διακοπή των άμεσων παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία το 2022, η Βουλγαρία συνέδεσε το δίκτυο φυσικού αερίου της με το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου «ΤΑΡ»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Αυλαία» στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση-Συγκροτήθηκε η Επιτροπή με 42 μέλη

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου

Νέα Εποχή, Νέο Κόμμα

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα