ΑΘΗΝΑ
05:55
|
06.05.2024
Το μέλλον των χειμερινών σπορ από τον Ολλανδό σκιτσογράφο Tjeerd Royaards.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άφαντο το χιόνι στις Άλπεις του 2023. Με την έλευση του νέου έτους, ο υδράργυρος άγγιξε τους 20 βαθμούς Κελσίου στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο Αντελμπόντεν, ανατολικά της λίμνης της Γενεύης, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων.  Η έλλειψη χιονιού είναι ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα στο Αντελμπόντεν της Ελβετίας, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκι αύριο Σάββατο (6/1), το οποίο παρακολουθούν συνήθως γύρω στους 25.000 φίλαθλοι

Ακόμη και στα 2.000 μέτρα, η θερμοκρασία ήταν πάνω από το μηδέν και ο χειμερινός τουρισμός -η «βαριά βιομηχανία» της Ελβετίας – λιώνει. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στο μέλλον η περιοχή θα μοιάζει με το Ντουμπάι και τα χιονοδρομικά κέντρα θα προσφέρουν μόνο τεχνητό χιόνι στους λάτρεις του σκι.

Αυτό σχολιάζει με το σκίτσο στον ιστότοπο cartoon movement ο Ολλανδός, Tjeerd Royaards.

Σεζόν Σκι 2048: Καλώς ήρθατε στις Άλπεις!

Παρόμοιο και το σκεπτικό του Βρετανού σκιτσογράφου MATT που λέει στη λεζάντα: «Πήγαμε για σκι στις Άλπεις αλλά δεν είχε χιόνι. Έπεσα από την ξαπλώστρα κάνοντας ηλιοθεραπεία!»

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν πως ο καλοκαιρινός καιρός μέσα στο χειμώνα δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αφού έχουν προειδοποιήσει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει θερμότερους και υγρότερους χειμώνες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα