ΑΘΗΝΑ
18:44
|
28.04.2024
Συνεχίζεται το τσουνάμι απολύσεων σε μια σειρά πολυεθνικές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίνοντας συνέχεια στο μεγάλο κύμα απολύσεων σε μια σειρά πολυεθνικές, η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων, Goldman Sachs, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα σε έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους κατάργησης θέσεων εργασίας στον οποίο έχει προχωρήσει ποτέ, απολύοντας περίπου 3.200 εργαζόμενους.

Η τράπεζα, που προσφέρει διάφορες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και απασχολούσε σχεδόν 44.000 εργαζομένους το 2021, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή την Τετάρτη, με τις απολύσεις να επικεντρώνονται στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο για 4000 απολύσεις, πολύ περισσότερες δηλαδή από όσες συνηθίζει ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός που στα τέλη Σεπτεμβρίου απασχολούσε 49.100 υπαλλήλους, συνήθως απολύει από 1 έως 5% του προσωπικού του κάθε χρόνο.

Πηγές αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη  «υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης», και καθώς η τράπεζα είχε προσλάβει μεγάλο αριθμό υπαλλήλων από το 2019, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση κατά 28% του εργατικού δυναμικού της.

«Θα πρέπει να μειώσουμε λίγο το μέγεθός μας», είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου, ο γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που οργάνωσε η Wall Street Journal.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα