ΑΘΗΝΑ
00:08
|
28.04.2024
Το κράτος εναποθέτει στις διάφορες ΜΚΟ, τις υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου καταγγέλλει η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάθεση υπηρεσιών μετανάστευσης σε επιτήδειες ΜΚΟ κατήγγειλε σήμερα η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Καταθέτοντας μέσω τηλεδιάσκεψης η 35χρονη δικηγόρος και βουλευτής Λέσβου με το ΚΚΕ διαπίστωσε πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει ότι ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρότεινε για τους συγκεκριμένους τομείς της διερμηνείας και μετάφρασης να δημιουργηθεί μία ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο Μετανάστευσης με μόνιμους εργαζόμενους, με σταθερές σχέσεις απασχόλησης και όχι συμβασιούχους. 

Επισήμανε πως όσο τέτοιες υπηρεσίες είναι στα χέρια ΜΚΟ προκαλούνται διάφορα προβλήματα, αναφέροντας ως παράδειγμα όταν είχε διακοπεί η σύμβαση διερμηνείας και για αρκετό διάστημα είχαν «παγώσει» οι διαδικασίες των συνεντεύξεων, αφού δεν ήταν δυνατόν να γίνουν χωρίς τους κατάλληλους διερμηνείς.

Παρατήρησε επίσης πως δίχως μόνιμο προσωπικό μεταφραστών και διερμηνέων στο υπουργείο Μετανάστευσης χάνεται «πολύτιμη τεχνογνωσία» που αποκτάται από τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δεν παραμένει στο κράτος, δεν παραμένει σε υπαλλήλους που θα μπορούσαν να αποκτήσουν μόνιμη εργασιακή σχέση με μία αξιοποιήσιμη εμπειρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα