ΑΘΗΝΑ
19:18
|
28.09.2024
 Το κύκλωμα των εγκληματιών που εμπορεύονταν ανθρώπινα όργανα πλησίαζε νεαρά, φτωχά άτομα τάζοντας καλοπληρωμένες δουλειές ή αμοιβή έως 4.000 δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίκτυο εμπόρων ανθρωπίνων οργάνων εξάρθρωσαν σήμερα Πακιστανοί αστυνομικοί της κεντροανατολικής επαρχίας Παντζάμπ στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό ενός 14χρονου από τη Λαχώρη που είχε εξαφανιστεί για αρκετές εβδομάδες και τελικά βρέθηκε μισοπεθαμένος μετά την αφαίρεση ενός νεφρού από μέλη της εγκληματικής σπείρας.

 Το κύκλωμα των εγκληματιών που εμπορεύονταν ανθρώπινα όργανα πλησίαζε νεαρά, φτωχά άτομα τάζοντας καλοπληρωμένες δουλειές ή αμοιβή έως 4.000 δολαρίων υπό τον όρο πως θα γίνονταν «δωρητές» νεφρού και άλλων οργάνων.

Umaid Khan, 23, May 26 recovers from the first legal kidney transplant conducted at the Institute of Kidney Diseases, in Hayatabad, Peshawar, Khyber Pakhtunkhwa. [Ashfaq Yusufzai]

Ο εκπρόσωπος της πακιστανικής αστυνομίας στο Πουντζάμπ ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και γιατροί. Παραδέχθηκαν ωστόσο ότι ακόμη διαφεύγουν της σύλληψης πολλά από τα πιο σημαντικά μέλη του κυκλώματος, όπως χειρουργοί.

Οι περισσότεροι «πελάτες» των εγκληματιών ήταν αλλοδαποί σχετικής οικονομικής επιφάνειας. Τα θύματα οδηγούνταν σε ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια της πόλης Ραβαλπίντι, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι πακιστανικές αρχές είχαν εντοπίσει 500 πτώματα ανθρώπων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, κοντά στο νοσοκομείο Νιστάρ του Παντζάμπ από τα οποία είχαν αφαιρεθεί ζωτικά όργανα.

Το Πακιστάν το 2010 απαγόρευσε το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων επιβάλλοντας έως και 10ετή ποινή κάθειρξης και μεγάλα πρόστιμα με την προσμονή πως έτσι θα σταματούσαν τον «ιατρικό τουρισμό» πλούσιων αλλοδαπών προς τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα