ΑΘΗΝΑ
20:18
|
28.04.2024
Ο Μπράουν, σε πρόσφατο κείμενό του έκανε αναφορά στην ανάγκη ριζικών αναδιαρθρώσεων σε επίπεδο Πολεμικής Αεροπορίας ενόψει ενός πιθανού πολέμου με Κίνα και Ρωσία στο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν, σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Defence News, διευκρίνησε πως οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προετοιμασμένες για νέας κλίμακας πολεμικές αναμετρήσεις με την Κίνα και την Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο Μπράουν (πρώτος Αφροαμερικανός που ηγείται οποιουδήποτε όπλου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων) φέρεται να δήλωσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε έναν πόλεμο με απώλειες και κινδύνους μάχης για το έθνος που είναι παρόμοιοι με εκείνους που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Μπράουν, σε πρόσφατο κείμενό του με τίτλο “Accelerate Change or Lose” έκανε αναφορά στην ανάγκη ριζικών αναδιαρθρώσεων σε επίπεδο Πολεμικής Αεροπορίας ενόψει ενός πιθανού πολέμου με Κίνα και Ρωσία στο μέλλον.

«Πιθανές μελλοντικές πιέσεις στον προϋπολογισμό μας θα απαιτήσουν τις πιο δύσκολες δομικές αποφάσεις εδώ και γενιές. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις αποφάσεις », έγραψε ο Μπράουν, προσθέτοντας ότι οι προηγούμενες πρωτοβουλίες «δεν απέφεραν τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε σήμερα λόγω των ραγδαία μεταβαλλόμενων στοιχείων του ανταγωνισμού μας με την Κίνα και τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον Μπράουν, η Ουάσιγκτον μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κράτος που έχει στρατιωτική δύναμη ίση με τη δική της. Σε αυτήν την περίπτωση, οι μαχητικές ενέργειες θα είναι σημαντικά διαφορετικές από αυτές που διεξήγαγε ο αμερικανικός στρατός κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

«Ο μελλοντικός πόλεμος δεν θα διεξαχθεί μακριά από τις ακτές μας», κατέληξε ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Πηγές: Defence News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα