ΑΘΗΝΑ
22:10
|
21.09.2024
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη χριστιανική εκκλησία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι η επίθεση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη «τις αποτυχίες των πρόσφατων στρατιωτικών εκστρατειών των δυνάμεων της ΛΔΚ και των συμμάχων τους για την επίτευξη ασφάλειας για τους Χριστιανούς».

Στα 17 έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής τα άτομα που σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 50 τραυματίστηκαν χθες, όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε καθολική εκκλησία στην επαρχία Κίβου, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ).

Λίγες ώρες αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, τονίζοντας ότι αποτελεί περαιτέρω απόδειξη «της αποτυχίας των πρόσφατων στρατιωτικών εκστρατειών των δυνάμεων της ΛΔΚ και των συμμάχων τους για την επίτευξη ασφάλειας για τους Χριστιανούς».

Το συμβάν σημειώθηκε στην πόλη Κασίντι, που βρίσκεται μεταξύ της ΛΔΚ και της Ουγκάντα, 85 χιλιόμετρα από την πόλη Μπένι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε έντονα τη θανατηφόρα επίθεση στην εκκλησία του Κασίντι, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του, Στέφαν Ντουζάρικ.

Η Αποστολή Σταθεροποίησης του ΟΗΕ στη ΛΔΚ (MONUSCO) παρέχει ιατρική βοήθεια στους τραυματίες σε συντονισμό με τις αρχές του Κονγκό. Η Υπηρεσία Δράσης για Νάρκες των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει τις αρχές του Κονγκό στη διερεύνηση του συμβάντος.

Ο Γκουτέρες τόνισε επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω του ειδικού εκπροσώπου του στη ΛΔΚ, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση και τον λαό του Κονγκό στις προσπάθειές τους να επιτύχουν ειρήνη και σταθερότητα στα ανατολικά της χώρας.

Από το 1998, η ανατολική ΛΔΚ έχει βυθιστεί σε μια σύγκρουση ανάμεσα σε αντάρτικες πολιτοφυλακές και τον στρατό, παρά την παρουσία της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη ΛΔΚ (MONUSCO).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα