ΑΘΗΝΑ
18:00
|
27.04.2024
Οι αγώνες της ISU στη Ρωσία και τη Λευκορωσία δε θα διεξαχθούν ούτε φέτος, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και ο αποκλεισμός των αθλητ(ρι)ών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεθνής Ένωση Πατινάζ (ISU) αποφάσισε μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου της ότι το Grand Prix των αγώνων καλλιτεχνικού πατινάζ δεν μπορεί να διεξαχθεί στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία την ερχόμενη σεζόν 2023-24.

Πέρυσι η ISU πήρε την απόφαση πως «μέχρι νεωτέρας δεν θα διεξαχθούν διεθνείς διαγωνισμοί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία» – μια απόφαση που μπορεί να ανατραπεί μόνο με εκτελεστική συνεδρίαση του συμβουλίου της.

Ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, συμφωνήθηκε ότι η αναστολή θα πρέπει να παραταθεί για να καλύψει και την επόμενη σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες από τη Ρωσική Ένωση Πατινάζ, την Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Πατινάζ της Ρωσίας και την Ένωση Πατινάζ της Λευκορωσίας αποβλήθηκαν από διεθνείς αγώνες τον περασμένο Μάρτιο, μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και μετά από σχετικές συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

«Η απόφαση του Συμβουλίου της ISU για την αναστολή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, η οποία εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, θα ισχύει μέχρι ειδικής απόφασης του Συμβουλίου ή του Κογκρέσου», ανακοίνωσε πέρυσι ο γενικός διευθυντής της ISU, Φρέντι Σμιντ.

Τα Grand Prix της ISU θεωρούνται μεταξύ των πιο διάσημων τουρνουά του αθλήματος, ενώ μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν γενικά μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Το Rostelecom Cup, παλαιότερα γνωστό ως Κύπελλο Ρωσίας, διεξάγεται κυρίως στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα από το 1996, αν και έλαβε χώρα στο Σότσι για πρώτη φορά το 2021.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους η εκδήλωση, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει τον Νοέμβριο, ακυρώθηκε από την ISU μετά από συστάσεις της ΔΟΕ.

Το ISU Grand Prix του Κυπέλλου Καλλιτεχνικού Πατινάζ της Κίνας είχε επίσης ανασταλεί πέρυσι λόγω της πολιτικής της χώρας σχετικά με την covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα