ΑΘΗΝΑ
15:43
|
28.04.2024
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε χθες από την Ε.Ε. να συμπεριλάβει τους Φρουρούς της Επανάστασης στις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα πως η Ε.Ε. θα «βγάλει μόνη της τα μάτια της», αν κατηγοριοποιήσει το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατική οντότητα, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είναι μια επίσημη και κυρίαρχη οργάνωση, της οποίας ο ρόλος είναι κεντρικός για τη διασφάλιση της ασφάλειας του Ιράν. Τα βήματα που έγιναν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να χαρακτηρίσει την οργάνωση ως τρομοκρατική είναι κατά κάποιο τρόπο ένας πυροβολισμός στα πόδια της ίδιας της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Members of the Revolutionary Guards attend a parliamentary session in Tehran.
Μέλη των Φρουρών της Επανάστασης παρευρίσκονται σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση στην Τεχεράνη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε χθες από την Ε.Ε. να συμπεριλάβει τους Φρουρούς της Επανάστασης στις τρομοκρατικές οργανώσεις, κατηγορώντας τους για την καταστολή των εγχώριων διαδηλώσεων και την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ρωσικό στρατό.

«Είναι απαραίτητο να σεβαστούμε την αμοιβαία ασφάλεια στον κόσμο της διπλωματίας και να αυξήσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη αντί να ακολουθούμε τη γλώσσα των απειλών και των εχθρικών ενεργειών. Σε κάθε περίπτωση καταχώρισης στη λίστα τρομοκρατών, το Ιράν θα λάβει αμοιβαία μέτρα», είπε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα