ΑΘΗΝΑ
13:26
|
27.09.2024
Τις δυνατότητες αγοράς βρετανικών αεροσκαφών, φρεγατών και πυρομαχικών εξέτασε την περασμένη Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντατικές συνομιλίες για την αγορά ενός τεράστιου πακέτου πολεμικών εξοπλισμών που θα συμπεριλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, μεταγωγικά αεροσκάφη και φρεγάτες πραγματοποιεί εδώ και καιρό η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια να έχει έτοιμη εναλλακτική πρόταση εάν οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καθυστερούν ή  να θέτουν εμπόδια στις πωλήσεις δεκάδων μαχητικών F-16 και F-35.

Πληροφορίες σημερινού ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας για θέματα ευρείας Μέσης Ανατολής, Middle East Eye, αναφέρουν πως για το θέμα αυτό μετέβη την περασμένη Κυριακή στο Λονδίνο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ, όπου είδε τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Γουάλας.

Type 23 Duke class Guided Missile Frigate - Royal Navy

Καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στο ΜΕΕ ότι οι Ακάρ και Γουάλας συζήτησαν την πιθανότητα αγοράς 24 ή και 48 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130J και φρεγάτες τύπου Type23, αλλά και κινητήρες για τα πεπαλαιωμένα τουρκικά άρματα μάχης Μ60. Η πιθανή αξία ενός τέτοιου εξοπλιστικού πακέτου εκτιμάται πως θα μπορούσε να ξεπεράσει άνετα τα 10 δις. δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Παππάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα-Ανακοινώσεις και ερωτήματα

Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα