ΑΘΗΝΑ
20:23
|
27.04.2024
«Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποχρέωση του πρωθυπουργού να δώσει αυτήν τη φορά στον ελληνικό λαό απαντήσεις και να «μην το βάλει στα πόδια» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας από την αρχή τον πρωθυπουργό ότι προκειμένου «να αποφύγει αυτή τη στιγμή», προέβη σε «συγκαλύψεις, εκβιασμούς, τρομοκρατία, παρανομίες».

Όπως σημείωσε, παρ’ όλα όσα έκανε, τώρα βρίσκεται ενώπιος ενωπίω «με την αλήθεια», που όπως είπε χαρακτηριστικά, επιχείρησε εδώ και έξι μήνες να κρύψει στο σκοτάδι και «με τον ελληνικό λαό που περιμένει απαντήσεις και εξηγήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια πρωτοφανή σε βάθος και σε έκταση παραβίαση του κράτους δικαίου και πρωτοφανή θεσμική και Συνταγματική εκτροπή, για τις οποίες, όπως είπε, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να προσποιείται τον ανήξερο.

«Γιατί το σκοτάδι που κάνατε τα πάντα να επιβάλατε, νικήθηκε. Γιατί η δημοκρατία μας και οι θεσμοί της φάνηκαν τελικά πολύ πιο ανθεκτικοί από όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Και πλέον είστε απόλυτα εκτεθειμένος», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες, αλλά αποδείξεις.

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε αυτή την αίθουσα το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο γιατί και αν το επιχειρήσετε θα είναι μια ακόμα ομολογία ενοχής. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην αίθουσα αυτή θα θυμάστε πως όταν σας ζήτησα να δεσμευτείτε σε κάτι πολύ απλό, όλα όσα λέγατε ότι είναι ψεύδη, να δεσμευτείτε και να μας πείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση της ΕΥΠ του αρχηγού άμυνας και υπουργού ενέργειας τότε και σήμερα εργασίας. Και τι κάνατε; Αυτοβούλως αναλάβατε τα χρέη προέδρου και λήξατε τη συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Γιατί γνωρίζατε πολύ καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς τις παραγγείλατε. Ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων. Προτιμήσατε τη ντροπή της φυγής. Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε ψέματα παντού. Ψέμα πάνω στο ψέμα και μια τεράστια απόπειρα συγκάλυψης που είναι κακοποίηση του κράτους δικαίου», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε ούτε μειωμένου καταλογισμού, ούτε  εξαπατημένος.  Ένοχος είστε. Εσείς είστε ο επικεφαλής του ρυπαρού δικτύου. Ο ιθύνων νους του παρακράτους.  Οι υποκλοπές έχουν τη δική σας σφραγίδα. Προσωπική και ανεξίτηλη» υπογράμμισε.

«Κατεβαίνω από αυτό το βήμα παραδίδοντας σας όχι μόνο στην κρίση του λαού αλλά και της ιστορίας. Διαπράξατε ύβρι, ξέρετε τι σημαίνει μετά, έρχεται η Νέμεσις με την λαϊκή ψήφο, λέω εγώ, και μετά η κάθαρση. Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση όχι για να τιμωρήσει αλλά για να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλο πολιτικό στο μέλλον να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές που το Σύνταγμά μας ορίζει» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα