ΑΘΗΝΑ
11:19
|
28.04.2024
Οργισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών από την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων οκτώ χωρών να κλείσουν αύριο πρεσβείες και προξενεία στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προκάλεσε σήμερα η προσπάθεια, όπως είπε, των ΗΠΑ και ορισμένων χωρών της ΕΕ να κάνουν «ψυχολογικό πόλεμο» σε βάρος της χώρας του επειδή κλείνουν τις διπλωματικές τους αποστολές στην Τουρκία αύριο, Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, εκτιμώντας πως είναι  πιθανή μία τρομοκρατική απειλή.

Ο Σοϊλού δήλωσε ότι οι χώρες επέλεξαν σκοπίμως την Παρασκευή, ακριβώς την ημέρα κατά την οποία η Τουρκία έθεσε στόχο να προσελκύσει 60 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Την απόφαση για κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών πήραν εκτός από τις ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας και της Ελβετίας, εκτιμώντας πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επίθεσης μετά τις εντάσεις που ξέσπασαν λόγω διαδηλώσεων που η Άγκυρα θεωρεί ισλαμοφοβικές ή αντιτουρκικές (με πιο χαρακτηριστικό το κάψιμο του Κορανίου από τον Δανό ακροδεξιό πολιτικό Ράσμους Παλουντάν).

Η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Το θέμα δεν περιορίστηκε στην αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών αλλά πήρε και διπλωματικές διαστάσεις.

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο των ξένων διπλωματικών αποστολών τους διπλωματικούς επιτετραμμένους εννιά χωρών (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βρετανία).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα