ΑΘΗΝΑ
15:54
|
27.04.2024

Διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμους Ταϊβανέζους αξιωματούχους πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, με χαρτοφυλάκιο οικονομικής ανάπτυξης, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμους Ταϊβανέζους αξιωματούχους πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, με χαρτοφυλάκιο οικονομικής ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κιθ Κρατς.

Ο Κρατς έχει προγραμματίσει για το Σάββατο συνάντηση με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-ουέν  με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον – Ταϊπέι.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού που είναι η δεύτερη αξιωματούχου της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ, μετά από εκείνη που πραγματοποίησε στις 9 Αυγούστου ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο Πεκίνο.

Πέρα από την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, που προειδοποίησε με αναλογικά αντίποινα καλώντας τις ΗΠΑ «να σεβαστούν τις ευαισθησίες» του Πεκίνου στο ζήτημα της Ταϊβάν, ο κινεζικός στρατός ξεκίνησε στην περιοχή νέο γύρο στρατιωτικών γυμνασίων.

Ο Ρεν Γκουτσιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, αναφερόμενος στα ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια του στρατού στα στενά της Ταϊβάν τόνισε πως πρόκειται για «νόμιμη και απαραίτητη δράση προς απάντηση της σημερινής κατάστασης που διαμορφώνεται στην περιοχή με στόχο την εξασφάλιση εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα