ΑΘΗΝΑ
13:14
|
24.09.2024
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφαίρεσε την υπηκοότητα αρκετών πρώην πολιτικών με επιρροή το Σάββατο για να «καθαρίσει» τη χώρα από τις φιλορωσικές επιρροές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφαίρεσε την υπηκοότητα αρκετών πρώην πολιτικών με επιρροή το Σάββατο στο τελευταίο του βήμα για να «καθαρίσει» τη χώρα από τις φιλορωσικές επιρροές, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Σήμερα, υπέγραψα τα σχετικά έγγραφα για να κάνω ένα ακόμη βήμα για να προστατεύσουμε και να καθαρίσουμε το κράτος μας από όσους βρίσκονται στο πλευρό του επιτιθέμενου», είπε ο Ζελένσκι κατά τη νυχτερινή του ομιλία μέσω βίντεο.

Ο Ζελένσκι δεν απαρίθμησε τα ονόματα, αλλά είπε ότι είχαν διπλή ρωσική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας, ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετούς κορυφαίους πολιτικούς από το γραφείο του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διετέλεσε φιλορώσος πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2010 μέχρι την απομάκρυνσή του το 2014.

Ο κατάλογος περιελάμβανε τον Ντμίτρο Ταμπάχνικ, πρώην υπουργό Παιδείας και Επιστήμης, τον Άντριι Κλιούγιεφ, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής της διοίκησης του Γιανουκόβιτς και τον Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, πρώην υπουργό Εσωτερικών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχει αφαιρέσει την ουκρανική υπηκοότητα από ορισμένα ατομα και έχει επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους και Λευκορώσους ιδιώτες και εταιρείες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα αποστολή όπλων από την Αίγυπτο στη Σομαλία εν μέσω όξυνσης στο Κέρας της Αφρικής

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης (upd)

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη σε ιδιοκτήτες ταξί: Κανείς υπεράνω του νόμου

Δημοσκόπηση Interview: Διάλυση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ένας στους δύο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα