ΑΘΗΝΑ
06:28
|
10.06.2026
Περισσότερα από 200 παιδιά απειλούνται από σοβαρές ποινικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας της εξέγερσης, για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 200 παιδιά στην Ταϊλάνδη βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρές ποινικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας της εξέγερσης, για τη συμμετοχή τους στις σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που συγκλόνισαν το βασίλειο το 2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Στις διαδηλώσεις, υπό την ηγεσία των νέων, που ζητούσαν πολιτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην μοναρχία της Ταϊλάνδης συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ειδικά στους δρόμους της Μπανγκόκ στο αποκορύφωμά τους στα τέλη του 2020.

Κατηγορώντας τις αρχές της χώρας ότι «συνέλαβαν, διώξανε, παρακολούθησαν και εκφόβισαν» παιδιά επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, η Διεθνής Αμνηστία ζητά την απόσυρση των κατηγοριών για όσους είναι κάτω των 18 ετών, που υπολογίζει πως το πρόβλημα αφορά σχεδόν 300 διώξεις κατά παιδιών, από τις οποίες περισσότερες από 200 είναι ακόμα ενεργές.

«Παιδιά, που έχουν τη ζωή μπροστά τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρές επιπτώσεις μόνο και μόνο για τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές διαδηλώσεις», δήλωσε ο ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας Ταϊλάνδης Chanatip Tatiyakaroonwong.

Τα περισσότερα παιδιά κατηγορούνται για παραβίαση των κανόνων γύρω από τις δημόσιες συγκεντρώσεις που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο τουλάχιστον 17 ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προσβολή της μοναρχίας, η οποία μπορεί να επιφέρει ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών.

Εκτός από τις κατηγορίες, ορισμένα παιδιά κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την πρόσθετη ποινή της αποκήρυξης ή της κακοποίησης από τους ίδιους τους γονείς τους, λόγω της πίεσης που τους ασκούν οι αρχές, αναφέρει ο ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γαλλία: 132 συντονιστές σχολικών δραστηριοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα