ΑΘΗΝΑ
02:26
|
19.05.2024

Η απόφαση για την απόσυρση του πλοίου σεισμογραφικών ερευνών “Ορούτς Ρέις” από την Ανατολική Μεσόγειο καταδεικνύει τη θέληση της Άγκυρας για διαπραγματεύσεις με την Αθήνα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απόφαση για την απόσυρση του πλοίου σεισμογραφικών ερευνών “Ορούτς Ρέις” από την Ανατολική Μεσόγειο καταδεικνύει τη θέληση της Άγκυρας για διαπραγματεύσεις με την Αθήνα ως προς την επίλυση των κοινών διεκδικήσεων στην περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παραδέχτηκε πως το πλοίο επέστρεψε στην Αττάλεια προκειμένου να δοθεί χώρος για διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα. Μιλώντας μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε, αλλά το ουσιαστικό είναι τι θα συζητηθεί και για ποιους λόγους θα συναντηθούμε. Ωστόσο, διευκρίνισε πως η προσωρινή απομάκρυνση του πλοίου για τη συντήρησή του δεν σημαίνει πως έχουν τελειώσει οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

“Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία”, είπε χαρακτηριστικά από την Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας και συμπλήρωσε, “ας προτάξουμε μια θετική προσέγγιση για τη διπλωματία. Και η Ελλάδα πρέπει να μας συναντήσει σε αυτή τη θετική προσέγγιση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα