ΑΘΗΝΑ
22:55
|
30.04.2024
Ο επικεφαλής των φρουρών της Επανάστασης προειδοποίεισε τον Τραμπ για αντίποινα αν οι ΗΠΑ κινηθούν ενάντια στο Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος στρατηγός του Ιράν δεν δίστασε να στοχεύσει, μεταφορικά, τον Τραμπ, λέγοντάς του να ανησυχεί για το σήμα κατατεθέν κούρεμά του αν οι ΗΠΑ κάνουν κάτι σε έναν Ιρανό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει πρόσφατα με αναρτήσεις του στο Twitter, αναφερόμενος σε άρθρα που λένε ότι το Ιράν σκοπεύει να δολοφονήσει την πρέσβειρα στη Νότιο Αφρική, Λάνα Μάρκς, ότι όποια επιθέση γίνει από πλευράς Ιραν θα αντιμετωπισθεί με μια επίθεση 1000 φορές μεγαλύτερη από πλευράς ΗΠΑ.
Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Χοσείν Σαλάμι απάντησε ότι το Ιράν δεν έχει λόγο να στοχεύει την πρέσβειρα Μάρκς, αλλά ενδιαφέρεται για αυτούς που βρίσκονται πίσω από την δολοφονική επίθεση στο στρατηγό Σολεϊμάνι τον περασμένο Ιανουάριο. Δήλωσε ωστόσο ότι τα αντίποινα σε μια πιθανή δράση των ΗΠΑ θα είναι “σοβαρά” και ότι “θα αποδείξουμε τα πάντα στην πράξη”
Η διαμάχη ΗΠΑ-Ιράν έχει ενταθεί τις τελευταίες βδομάδες, κυρίως λόγω της απειλής της Ουάσινγκτον να «επαναφέρει» τις κυρώσεις του ΟΗΕ στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την συμφωνία αυτή το 2018, αλλά επέμειναν να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους για να επαναφέρουν τα ποινικά μέτρα.
Τον περασμένο μήνα, όμως, η Ουάσινγκτον υπέστη ταπεινωτική ήττα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού τα περισσότερα μέλη της – συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που συνεχίζουν να τηρούν το πυρηνικό σύμφωνο – απέρριψαν την αμερικανική προσπάθεια να επαναφέρουν τις κυρώσεις. Οι ΗΠΑ δήλωσαν πάντως ότι θα ξαναπροσπαθήσουν την επόμενη βδομάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Απαντώντας σε αυτό, ο Στρατηγός Σαλάμι είπε ότι οι πιθανότητες ο ΟΗΕ να υποστηρίξει την αμερικανική προταση είναι μικρές. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σήμερα πολιτικά απομονωμένες και δεν είχαν καν τους παραδοσιακούς συμμάχους τους στο ζήτημα του εμπάργκο όπλων», διευκρίνισε.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα