ΑΘΗΝΑ
18:06
|
27.04.2024

Τέσσερις στρατιώτες του Καμερούν καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έως και δέκα έτη για τον ρόλο τους στη δολοφονία δύο γυναικών και δύο παιδιών το 2015. Οι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις στρατιώτες του Καμερούν καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έως και δέκα έτη για τον ρόλο τους στη δολοφονία δύο γυναικών και δύο παιδιών το 2015. Οι δράστες είχαν βιντεοσκοπήσει τον θάνατο των θυμάτων τους και το υλικό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τρία χρόνια μετά, το 2018.

Οι στρατιώτες καλύπτουν με κουκούλες τα πρόσωπα των θυμάτων τους, δύο γυναίκες και δύο παιδιά, και τους πυροβολούν εξ επαφής. Η κυβέρνηση του Καμερούν είχε αρχικά διαψεύσει την είδηση κάνοντας λόγο για “fake news”. Στη συνέχεια, όμως, συνέλαβε επτά στρατιώτες.

Έρευνα του προγράμματος “Africa Eye” του BBC αποκάλυψε το περιστατικό, το οποίο συνέβη σε χωριό στα βόρεια του Καμερούν. Το ίδιο ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει την ταυτότητα των τριών στρατιωτών που πάτησαν τη σκανδάλη.

Στο βίντεο τα μέλη του στρατού του Καμερούν κατηγορούν τις δύο γυναίκες για συμμετοχή στην ισλαμιστική στρατιωτική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ, η οποία δρα κατά βάση στη βόρεια Νιγηρία, αλλά έχει επεκτείνει τις επιθέσεις της σε περιοχές του Τσαντ, του Νίγηρα και του Καμερούν. 

Από τους επτά στρατιώτες που δικάστηκαν σε στρατοδικείο στην πρωτεύουσα Γιαουντέ, οι δύο αθωώθηκαν. Πέντε καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έως και δέκα έτη και ένας στρατιώτης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Ήταν αυτός που απαθανάτισε με το κινητό του τη δολοφονία και μοίρασε το βίντεο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα