ΑΘΗΝΑ
15:25
|
23.09.2024
Ένα νοσοκομείο του Λονδίνου αναγκάστηκε να αφαιρέσει μια έκθεση έργων τέχνης που δημιούργησαν Παλαιστίνιοι μαθητές από τη Γάζα μετά από καταγγελίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νοσοκομείο του Λονδίνου αναγκάστηκε να αφαιρέσει μια έκθεση έργων τέχνης που δημιούργησαν Παλαιστίνιοι μαθητές -από τη Γάζα- μετά από καταγγελίες που υπέβαλαν βρετανοί δικηγόροι για το Ισραήλ για λογαριασμό «ευάλωτων» ασθενών, αναφέρει το Alarabinuk.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, μια επίδειξη διακοσμημένων πιάτων, μαζί με εικονογραφήσεις της σημασίας τους, φέρεται να σχεδιάστηκε από παιδιά σε δύο σχολεία της UNWRA στη Γάζα. Παιδιά σχολείων του Κοινοτικού Νοσοκομείου Chelsea & Westminster ζωγράφισαν τα σχέδια στα πιάτα και τα παρουσίασαν στην έκθεση «Crossing Borders – a Festival of Plates» στην είσοδο του τμήματος εξωτερικών ιατρείων. Η λεζάντα για μια από τις πινακίδες ήταν: «Το κλαδί ελιάς είναι το σύμβολο της ειρήνης και χρησιμοποιείται για να εκφράσει την επιθυμία για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος».

Το UK Lawyers For Israel (UKLFI), το οποίο υπέβαλε καταγγελία στο νοσοκομείο σχετικά με την έκθεση, ισχυρίστηκε ότι οι μικροί μαθητές στα δύο σχολεία που εμπλέκονται· Το Σχολείο Θηλέων Beit Lahia και το Σχολείο Αρρένων Jabalia Prep, είχαν διδαχθεί με την ιδεολογία της Χαμάς ενσωματωμένη στο πρόγραμμα σπουδών τους.

Η έκθεση στο λόμπι του Νοσοκομείου Chelsea και του Westminster έκανε ορισμένους ασθενείς να αισθάνονται «ευάλωτοι, προσβεβλημένοι και παρενοχλημένοι», σύμφωνα με το UKLFI. Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε, «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν αφαιρεθεί. Σας ευχαριστούμε που μας το γνωστοποιήσατε».

Ο Άνας Αλτικρίτι, Διευθύνων Σύμβουλος του The Cordoba Foundation σχολίασε ότι η όλη ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος παρουσίασε μια ανθυγιεινή κατάσταση του μυαλού σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το γεγονός ότι οι ενήλικες μπορούσαν να βρουν ένα έργο τέχνης από παιδιά τρομακτικό, ότι μια ομάδα όπως το UKLFI θα μπορούσε να κινηθεί για να υποβάλει μια καταγγελία και, τελικά, το νοσοκομείο να αφαιρέσει πραγματικά το έργο τέχνης, είναι εντελώς παράξενο.

Μετά την είδηση της αφαίρεσης των έργων τέχνης των παιδιών της Γάζας, πολλά άτομα εξέφρασαν την υποστήριξή τους, δηλώνοντας «το καλύτερο είναι να αφαιρεθεί η έκθεση». Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία ανέβηκε στο Twitter για να εκφράσει την οργή της και αναρωτήθηκε «Τι συμβαίνει με την τέχνη που δημιουργείται από παιδιά από τη Γάζα; Πώς μπορεί τα έργα τέχνης αθώων παιδιών να αποτελούν απειλή για κανέναν;»

Άτομα που επέκριναν τις ενέργειες του νοσοκομείου και το UKLFI για την προώθηση της αφαίρεσης του έργου τέχνης ανέβασαν στο Twitter ότι «αυτό είναι απλώς αναίσθητο». Καθώς οι άνθρωποι φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τα «παράπονα ευπάθειας που περιγράφονται όταν περνούν μπροστά από το έργο τέχνης, πού είναι η διορατικότητα και η ενσυναίσθηση για τα παιδιά που το βιώνουν αυτό σε καθημερινή βάση στη Γάζα».

Ένας λογαριασμός στο Twitter μοιράστηκε εικόνες από την έκθεση στο νοσοκομείο και ανέφερε: «Αν νιώθετε ευάλωτοι και θύματα που πρέπει να δείτε μια έκθεση έργων τέχνης από παιδιά από τη Γάζα, φανταστείτε πώς νιώθουν αυτά τα παιδιά όταν ένας Ισραηλινός στρατιώτης τους στρέφει το όπλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: 101,53 εκατομμύρια για τις καταστροφές του «Daniel»

Κινητοποίηση για τη φωτιά στη Motor Oil

Φωτιά στην Κύθνο-Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Hellenic Train: Στη δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 26/9 (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα