ΑΘΗΝΑ
12:16
|
28.04.2024

Οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ιταλίας, Αιγύπτου, Ιορδανίας καθώς και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αίγυπτο «υπέγραψαν» σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το καταστατικό ίδρυσης του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ιταλίας, Αιγύπτου, Ιορδανίας καθώς και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αίγυπτο «υπέγραψαν» σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το καταστατικό ίδρυσης του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (EMGF) που θα έχει έδρα στο Κάιρο.

Στην Κοινή Διακήρυξη των επτά μελών αναφέρεται πως ο οργανισμός θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» ανάμεσα στους παραγωγούς φυσικού αερίου, τους καταναλωτές και τις χώρες διαμετακόμισης με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ανταγωνιστικής «βιώσιμης περιφερειακής αγοράς» στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των λαών της ευρύτερης περιφέρειας.

Από τον περασμένο Νοέμβριο λειτουργεί στο πλαίσιο του φόρουμ EMGF η Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανίας Αερίου (Gas Industry Advisory Committee- GIAC) σε ρόλο πλατφόρμας διαλόγου ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας και κυβερνήσεις.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Την Αίγυπτο ο υπουργός Ενέργειας Τάρεκ Μόλα, την Κύπρο η Νατάσσα Πηλείδου, το Ισραήλ ο Γιουβάλ Στέινιτς, την Ιορδανία η Χάλα Ζαουάτι, την Ιταλία η υφυπουργός Ενέργειας Αλεσάντρα Τόντε και την Παλαιστίνη ο πρέσβης της χώρας στην Αίγυπτο, Ντίαμπ Αλλούχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα