ΑΘΗΝΑ
20:54
|
28.04.2024
Την απόφαση πήραν οι κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας της Λευκορωσίας με το επιχείρημα πως υπάρχουν μέλη της που προβαίνουν σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «’Ενωση Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας» (ΕΔΛ) στον κατάλογο των «εξτρεμιστικών οργανώσεων» περιέλαβε η Επιτροπή Κρατικής Ασφαλείας της Λευκορωσίας.

Η είδηση επιβεβαιώνεται με ανάρτηση της σχετικής πληροφορίας στην ιστοσελίδα του λευκορωσικού υπουργείου Εσωτερικών με την ένδειξη πως η σχετική απόφαση ελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου.

Η KGB Λευκορωσίας δικαιολόγησε την απόφαση θεωρώντας πως «ομάδα πολιτών από τους εκπρόσωπους της οργάνωσης» προβαίνουν σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα». Σε αυτή την ομάδα συμπεριέλαβαν τον πρόεδρο της Ε.Δ.Λ., Αντρέι Μπαστουντσά, τους αντιπροέδρους Αλεξάντρ Σταρικιέβιτς, Αλίνα Σουροβέτς, Μπορίς Γκορέτσκι και Όλεγκ Αγκέγεφ, τους δημοσιογράφους Εμιτέρ Λουκασουκά, Σεργκέι Κομπατσά και Όλγα Χβόιν.

Η απόφαση δεν προκαλεί έκπληξη καθώς στις 27 Αυγούστου 2021 το Ανώτατο Δικαστήριο της Λευκορωσίας είχε θέσει εκτός νόμου την ΕΔΛ, που λειτουργεί από το φθινόπωρο του 1995 και είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα