ΑΘΗΝΑ
13:27
|
08.06.2026
Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ζητάει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «Μαυργογιαλουρισμό» και «πολιτική λιμοκτονίας» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι χρειάζεται εδώ και τώρα επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυξήσεις στο πλαίσιο της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.

«Η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου στα 780 ευρώ, από τον Πρωθυπουργό, την ώρα που επίκεινται οι εθνικές εκλογές και σε ένα ποσοστό μάλιστα που δεν φτάνει καν τα επίπεδα του πληθωρισμού, που πληρώνουν όσες και όσοι ζουν με τον κατώτατο μισθό, συνιστά απλώς έναν χυδαίο «Μαυρογιαλουρισμό» από την πλευρά της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει αυτή την «πολιτική της λιμοκτονίας», όπως την χαρακτηρίζει και απαιτεί, «εδώ και τώρα, σταθερές και τακτικές (μηνιαίες) αυξήσεις του κατώτατου μισθού, όπως και των χαμηλών συντάξεων και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων στο πλαίσιο της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ). Δηλαδή στο πραγματικό, ταξικό, υψηλότερο επίπεδο του πληθωρισμού που πληρώνουν τα φτωχότερα νοικοκυριά».

«Ταυτόχρονα, χρειάζεται, εδώ και τώρα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αντί των ατομικών συμβάσεων που προωθούνται, ακόμα και σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνίας, όπως ο ΟΤΕ, με την σύμπραξη όλων των αντεργατικών, μνημονιακών δυνάμεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και υπό τον μανδύα και το ύπουλο προκάλυμμα μιας δήθεν Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που υποκρύπτει όμως ατομικές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης

Εκλογές στο Κόσοβο: Πρώτος ο Κούρτι, αλλά το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει

Τη νίκη του στις εκλογές της Αρμενίας ανακήρυξε ο Πασινιάν-«Ικανοποιημένες» οι Βρυξέλλες  

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα