ΑΘΗΝΑ
20:18
|
28.04.2024
Σε ευθεία απεύθυνση στα ρατσιστικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της, ομοφοβική μεταρρύθμιση της Τζόρτζια Μελόνι αποκλείει τους μη βιολογικούς γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών από τη γονεϊκότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο «χτύπημα» στα ανθρώπινα δικαιώματα, και συγκεκριμένα στις ΛΟΑΚΤΙ+ οικογένειες της Ιταλίας, επιφύλαξε η ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv, προχωρώντας σε ομοφοβική ρύθμιση που αφήνει στον αέρα τα παιδιά ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων, σε μια ευθεία απεύθυνση στα ρατσιστικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση διέταξε το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνο να τερματίσει την αναγνώριση του γονεϊκού ρόλου και των δύο προσώπων των ΛΟΑΤΚΙ+  ζευγαριών, επαναφέροντας τον αποκλεισμό των μη βιολογικών γονέων από τα γονεϊκά δικαιώματα. Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Επιτροπή Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Γερουσίας της χώρας απέρριψε τον προτεινόμενο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών και την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού αναγνώρισης της γονικής ιδιότητας μέσω της διαδικασίας της τεκνοθεσίας.

«Τιμωρούμε τα παιδιά για να σας αποθαρρύνουμε να τα αποκτήσετε, με την ίδια λογική που σας αφήνουμε να πνιγείτε γιατί τότε δεν θα έρχεστε. Σε μια πολιτισμένη χώρα, τα πράγματα δεν θα έπρεπε να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο» υπογράμμισε ο γερουσιαστής Ιβάν Σκαλφαρότο (Ivan Scalfarotto) της Italia Viva/Renew Europe επικρίνοντας την απόρριψη του προτεινόμενου κανονισμού της ΕΕ παρά την σύσσωμη ψήφο της αντιπολίτευσης.

Η Ιταλία νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου το 2016, επιμένοντας ωστόσο στη στέρηση του δικαιώματος τεκνοθεσίας, επικαλούμενη ότι αυτό θα ενθάρρυνε τις παρένθετες εγκυμοσύνες, οι οποίες παραμένουν παράνομες. Ελλείψει σαφούς νομοθεσίας για το ζήτημα, ορισμένα δικαστήρια είχαν αποφανθεί υπέρ της τεκνοθέτησης από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην περίπτωση οικογενειών όπου το ένα από τα μέλη του ζευγαριού είναι ο βιολογικός γονέας. 

Κατα το δημοσίευμα του euractiv, ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Μιλάνο,Τζουζέπε Σάλα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε επιστολή από το υπουργείο Εσωτερικών με την οποία του ζητείται να σταματήσει την καταχώριση και των δύο μελών ομοφύλων ζευγαριών ως γονέων. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί την εντολή της νομαρχίας, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται πολιτικά με στόχο την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων και των παιδιών τους.

Για προσπάθεια ευθυγράμμισης της Ιταλίας με χώρες όπως η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, «όπου η στέρηση δικαιωμάτων συνοδεύεται από εξαιρετικά υψηλά ποσοστά βίας και ένα διωκτικό κοινωνικό κλίμα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων» εγκάλεσε την κυβέρνηση  ο γενικός γραμματέας της Arcigay, της μεγαλύτερης ιταλικής ομάδας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συμπληρώνοντας ότι «η απαγόρευση αυτή αποτελεί μια από τις πιο συγκεκριμένες εκφάνσεις της οργής που εξαπολύει η δεξιά πλειοψηφία εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Bρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σαδιστική κυβέρνηση».

«Όταν ένας νόμος είναι άδικος και δημιουργεί διακρίσεις, όσοι ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να έχουν το θάρρος να τον παρακούσουν» σημείωσε ο κορυφαίος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, Φαμπρίτσιο Μαράτσο, καλώντας τον δήμαρχο του Μιλάνο και άλλους δημάρχους να συνεχίσουν να την καταχώριση και των δύο γονέων των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών στα πιστοποιητικά γέννησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα