ΑΘΗΝΑ
19:22
|
03.05.2024
Η Βαρσοβία έχει ανακοινώσει την αποστολή των τεσσάρων πρώτων μαχητικών αεροσκαφών σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Πολωνία να καλύψει το κενό που δημιουργεί για την πολεμική της αεροπορία η απόφαση να στείλει κάποια από τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην Ουκρανία, ωστόσο η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει έως τώρα επίσημο αίτημα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού υφυπουργού Άμυνας Τζέιμς Χίπι που δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να στείλει άμεσα στην Ουκρανία τέσσερα σοβιετικού τύπου αεροσκάφη MiG-29, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα, μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που απαιτούνται. Την απόφαση της Βαρσοβίας ακολούθησε και η Σλοβακία.

«Θα δούμε πολύ θετικά ένα αίτημα της Πολωνίας για να καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει. Το κάναμε ήδη όταν η Βαρσοβία παρέδωσε για πρώτη φορά τα άρματα μάχης βαρέος τύπου T-72 στην Ουκρανία αντικαθιστώντας τα με άρματα μάχης Challenger 2, ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Βαρσοβίας ως «μια σπουδαία στιγμή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα