ΑΘΗΝΑ
03:34
|
29.09.2024
Ένας 23χρονος που μόλις είχε προσαχθεί στο τμήμα πυροβόλησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας πυροβολήθηκε κι έπεσε νεκρός στo Κέντρο Κράτησης του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο.

Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε από κρατούμενο που μόλις είχε προσαχθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σωματικής έρευνας, ο κρατούμενος τράβηξε πιστόλι, πυρβόλησε τον αστυνομικό και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Ο αστυνομικός δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπυ και υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο 23χρονος δράστης, η κατάστασή του οποίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ο νεαρός δράστης δεν αφαίρεσε το πιστόλι κάποιου αστυνομικού ή δεσμοφύλακα, προσήχθη στο κρατητήριο έχοντας πάνω του το δικό του όπλο. Το πρωτόκολλο προβλέπει σωματική έρευνα στο σημείο της σύλληψης, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρεθεί στο Τμήμα Κράτησης του Κρόιντον οπλοφορώντας.

Η επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, περιέγραψε την απώλεια του συναδέλφου της ως “βαθιά σοκαριστική”, σχολιάζοντας πως “όταν ένας συνάδελφος σκοτώνεται στο καθήκον, το σοκ και η θλίψη διαπερνά ολόκληρη την αστυνομική κοινότητα. Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου και οδύνης για την αστυνομία”.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, έγραψε στα social media: “Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Κρόιντον. Χρωστάμε πολλά σ ‘ αυτούς που ρισκάρουν τη ζωή τους για να μας κρατούν ασφαλείς”.

Με πληροφορίες από BBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα