ΑΘΗΝΑ
18:59
|
28.04.2024

Εξωραΐζοντας την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και επικεντρώνοντας την εξωτερική πολιτική στις τουρκικές προκλήσεις ενόψει επικείμενων «διερευνητικών επαφών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σήμερα τη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξωραΐζοντας την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και επικεντρώνοντας την εξωτερική πολιτική στις τουρκικές προκλήσεις ενόψει επικείμενων «διερευνητικών επαφών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σήμερα τη δική του βιντεοσκοπημένη παρέμβαση στην 75η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με φόντο τον Παρθενώνα.

Ενώ εκκρεμούν ακόμη χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μολονότι έχουν μείνει αφημένα στην τύχη τους τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ο πρωθυπουργός επέλεξε να καταφύγει σε μία ανέξοδη «επιδοκιμασία» της άοκνης δουλειάς γιατρών και νοσηλευτών.

«Προτιμώ να κοιτάζω με σεβασμό και δέος τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι επιστήμονες και οι ειδικοί αντέδρασαν στην κατάσταση, καθώς θεωρώ ότι οι πράξεις τους δείχνουν ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, όσο πολύπλοκο κι αν είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Σχεδόν «φιλοσοφώντας» παραδέχθηκε ότι «αν η Covid μάς έχει διδάξει κάτι, είναι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την επόμενη κρίση για να αναλάβουμε προληπτική δράση». Αυτά, βεβαίως, στα λόγια…

Αναφερόμενος στο ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας, είπε πως «υπονομεύουν το Διεθνές Δίκαιο και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και όλων των κρατών μελών της ΕΕ».

Διατήρησε ωστόσο την «αισιοδοξία» θεωρώντας πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί» η συνεχής κλιμάκωση της έντασης.

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις πρόσφατες συμφωνίες ΗΑΕ και Μπαχρέιν με Ισραήλ προσθέτοντας:«Αρνούμαι να πιστέψω ότι η συνεργασία μεταξύ κοντινών γειτόνων δεν είναι εφικτή. Δείτε την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΑΕ. Και οι δύο χώρες είναι φίλοι της Ελλάδας, τώρα είναι φίλοι και μεταξύ τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα