ΑΘΗΝΑ
11:12
|
26.06.2024

Ευρεία γκάμα θεμάτων καλύπτει η ατζέντα της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Σε λιτή ανακοίνωση του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευρεία γκάμα θεμάτων καλύπτει η ατζέντα της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε λιτή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως η συνάντηση θα γίνει στις 10.00 πμ της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, περιγράφεται αδρά η ατζέντα της συνάντησης με αναφορές σε διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις με έμφαση τον “Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ”. Θα εξεταστούν επίσης και τα σχέδια για διμερή “ενεργειακή και αμυντική συνεργασία”

Η συνάντηση Πομπέο-Δένδια θα πραγματοποιηθεί στη σκιά της ελληνοτουρκικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο με γνώμονα την προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ έναντι ισχυρών ανταγωνιστών τους στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα (λόγω αναβίωσης των περίφημων “δρόμων του Μεταξιού”).

Θύμα αυτών των σχεδιασμών είναι πολύ εύκολο να πέσει ξανά η Ελλάδα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα