ΑΘΗΝΑ
17:31
|
27.04.2024
Η κυβέρνηση της Υεμένης κάλεσε το Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παράσχουν βοήθεια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Υεμένης κάλεσε το Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να παράσχουν βοήθεια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, αναφέρει το Middle East Monitor.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι περισσότερες από 9.000 εκτοπισμένες οικογένειες επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την κεντρική επαρχία Μαρίμπ τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Μονάδα Διαχείρισης Στρατοπέδων εκτοπισμένων απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις «να παρέμβουν επειγόντως για να βοηθήσουν τους πληγέντες και να παρέχουν τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα και καταλύματα».

Το Μαρίμπ φιλοξενεί σχεδόν δύο εκατομμύρια πρόσφυγες που ζουν σε 197 καταυλισμούς και συγκεντρώσεις, με τους περισσότερους από αυτούς να ζουν σε σκηνές και παλιά αυτοσχέδια καταφύγια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Υεμένη έχει κατακλυστεί από βία και αστάθεια από το 2014, όταν οι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν αντάρτες Χούτι κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Σαναά.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, 377.000 Υεμενίτες είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση στην Υεμένη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα