ΑΘΗΝΑ
11:03
|
27.04.2024
Σε συγκέντρωση έξω από το Σταθμό Λαρίσης καλούν σήμερα, Σάββατο, στις 12 το πρωί φορείς και συλλογικότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση έξω από το Σταθμό Λαρίσης καλούν σήμερα, Σάββατο, στις 12 το πρωί φορείς και συλλογικότητες. Κάλεσμα για την ίδια ώρα υπάρχει και στην Πάτρα, με το σημείο συγκέντρωσης να είναι η πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η επαναλειτουργία από αύριο του σιδηροδρόμου μετά το τρομερό δυστύχημα των Τέμπη, γίνεται, όπως καταγγέλλεται, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Κάτι τέτοιο υποδεικνύει παράλληλα ότι η απουσία των συστημάτων ασφαλείας δεν αποτελεί πρόβλημα και πως η τραγωδία των Τέμπη προέκυψε λόγω «ανθρώπινου λάθους».

«Καλούμε σωματεία συλλογικότητες και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν και να δυναμώσουν τον αγώνα», γράφει στο κάλεσμά του για την αυριανή κινητοποίηση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου».

«Αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ», σημειώνει στο δικό του κάλεσμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κώστας Σωτηρίου».

«Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους έχουν θέσει 9 σημεία χωρίς τα οποία οι σιδηρόδρομοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή ο υπουργός Γεραπετρίτης καλεί τους εργαζόμενους σε διαπραγματεύσεις προκειμένου το συντομότερο δυνατό να τεθεί σε τροχιά ο σιδηρόδρομος, καθώς και οι μεγάλες εταιρείες όπως η Cosco πιέζουν για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. Εμείς όμως δε θα αφήσουμε μόνους τους εργαζόμενους απέναντι στην κυβέρνηση», σημειώνει στο κάλεσμά της η εργατική συλλογικότητα ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στη μη ασφαλή επαναλειτουργία των τρένων 1 ΑπρίληΒρισκόμαστε ένα μήνα μετά το έγκλημα…

Posted by ΜΑΧΗ on Friday, March 31, 2023

«Καμία σκέψη για επαναλειτουργία χωρίς μέτρα ασφαλείας – Δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων – Καμία Συγκάλυψη. Καταδίκη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα – Να σταματήσουν οι πολιτικές απαξίωσης-σπασίματος-ιδιωτικοποίησης των δημοσίων εταιρειών κοινής ωφέλειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανήκουν στο λαό οι δημόσιες υποδομές, το ρεύμα, οι μεταφορές, το νερό καθώς και τα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία», δηλώνει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Σε κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. – Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. – Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. – Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αποκλειστικά δημόσια τα κοινωνικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό. – Τώρα κατώτατος εργατικός μισθός 1000 ευρώ καθαρά. Καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. – Απειθαρχία, μη εφαρμογή όλων των ντιρεκτίβων και των κανονισμών της ΕΕ που απελευθερώνουν τις «αγορές» (ηλεκτρισμού, σιδηροδρόμων κλπ), επιβάλλουν την φτώχια και την εκμετάλλευση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα